sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Aivojen buuttaus


Viikon 7 treenit kärsi ohjaajan tärähdyksestä. Tiistaina myöhään illalla kaaduin jäätköllä pienessä mäessä selälleni ja löin takaraivoni tiehen. Seuraavana päivänä ei tuntunut mustelmia kummempia vammoja olevan, joten kävin juoksemassa Aimon kanssa spurtteja ja sen jälkeen alkoi lievän aivotärähdyksen oireet: väsymystä, tasapaino-ongelmia, ajattelukatkoja ja särkyä tietysti. Nukuin seuraavina öinä ja päivinä enemmän kun pitkiin aikoihin ja töissä opettaessa puheessa oli vaikka jos mitä sammakoita. Ihan täydellä teoholla ei sujunut siis tämäkään treeniviikko.

Maanantaina: juoksulenkki Huikun kanssa, pitkä metsälenkki muille
Tiistaina: jalkapäivä salilla, metsälenkki, illalla venyttely ja jalkojen rullaus
Keskiviikkona: spurttilenkki Aimon kanssa juosten, lyhyt metsälenkki
Torstaina: pitkä metsälenkki koirille, päiväunet ja lepoa
Perjantaina: potkukelkkalenkki Aimo ja Kiiru, päiväunet ja lepoa
Lauantaina: metsälenkki, sali crosstrainer 40min + kädet ja vatsat
Sunnuntaina: pitkä metsälenkki, hölkkälenkki


Aimo ei ole juurikaan juossut valjaissa veto päällä ohjaajan edessä. Sillä on kuitenkin vetäminen vahvasti veressä ja se vetää aika kovalla voimalla. Mun juoksua se vauhdittaa mukavasti, mutta näin talvella kun alusta on jäinen eikä jousta ja lenkeistä on taukoa, niin jaloille se on kovaa taas oudokseltaan. Mulla ei hetkeen ole ollut noin kovalla voimalla vetävää koiraa. Non Stopin varusteet, kisavyö ja vetonaru on kyllä hyvät. Niissä veto tulee oikeaan kohtaan ja juoksu tuntuu mahdollisimman miellyttävältä.

Se mikä Aimon treeneissä mietityttää eniten on sen kroppa. Pieni uhka on, ettei se tule kestämään vetotreeniä pidempään, sillä Aimo on pennusta asti kasvanut jotenkin kieroon. Sillä oli kasvuikäisenä SI-nivel kauan lukossa ja se kehittyi vähän toispuoleisesti. Lantio on kuvissa vähän kiero ja tässä selkäkuvassa vielä näkyy tuo yksi vetämiseen ehkä eniten vaikuttava tekijä: ristiluu painaa vikaa välilevyä. Kuvat on otettu silloin kun Aimo on ollut pehmytkudostasolla varmaan eniten kireänä, mutta se tuskin voi vaikuttaa noin paljon luiden asentoon ? Aimo ei liikkeessä juostessaankaan taivuta takajalkoja taakse ihan normaalisti, vaan se kompensoi liikettä selän puolelta. Mutta treenataan hellästi ja huolletaan paljon, niin nähdään sitten käytännössä paljonko tuo kroppa tulee vetämistä kestämään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Se on mielipide

 Viime viikolla julkaistu mielipidekirjoitus sai jakoja facebookissa. Siinä mieshenkilö kertoi mielipiteensä nykypäivän koiranpidosta. Ku...