tiistai 7. heinäkuuta 2015

Muistitreeni ohjaajille (ja koirille!)


Eilen tehtiin agilityryhmän kanssa teematreeninä muistitreeni, jossa samalle ratapohjalle tehtiin kolme eri rataa ja jokainen radoista mentiin vain kerran. Vedin tällaisen harjoituksen ensimmäistä kertaa, joten radat olivat vain 15 estettä pitkiä ja helpohkoja. Suurin osa kilpailee kuitenkin vasta ykkösluokassa tai on aloittamassa kilpailemista, joten siinäkin mielessä hyvä päästä testaamaan välillä myös sitä ykkösen tasoista rataa. Kurssilaiset kun tuntuu aina yllättyvän siitä, miten helppoja ne radat sielä kisoissa onkaan.

Suurin osa ohjaajista muisti radat hyvin ja keskittyi painamaan ne mieleensä. Muutamia unohduksia tuli. Analysoitiin myös sitä, miksi helpoissa ratakohdissa tulee usein virheitä ja töppäyksiä. Ohjaajat menevät helppouden ansaan ja unohtavat pitää keskittymistä yllä niissä kohdissa, joissa rata tuntui helpolta ja käyttivät paljon kapasiteettia sen radan "vaikeaksi kohdaksi" mielletyn paikan ajatteluun.

Myös koirilla vaikutti olevan arpomista sen mukaan minne radalla oli viimeksi menty. Etenkin putkien päät ja kontaktiesteille syöksymiset olivat jääneet joillekin koirille erityisesti mieleen. Yllättävintä oli se, että koirat arpoivat myös radan aloituspaikkaa radalle tullessa. Tämä on huomionarvoinen asia aina treenatessa: onko sillä viidennellä radan läpivedolla enää mitään väliä, jos koira on oppinut radan ulkoa? Yleensä ohjaajan oma ohjaus ja keskittyminen heikkenee kerta kerralta kun rataa mennään ja koira alkaa mennä jo oletuksella ja kaikki "näyttää" hyvältä ja hienolta.

Jollain kerralla kokeillaan samaa vielä pidemmällä ja vaikeammalla radalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Se on mielipide

 Viime viikolla julkaistu mielipidekirjoitus sai jakoja facebookissa. Siinä mieshenkilö kertoi mielipiteensä nykypäivän koiranpidosta. Ku...